Op donderdag 20 februari organiseert 'GeKoro' ('Gek op Ruimtelijke Ordening') samen met de Gecoro ('Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening'), Kamp C en de Stad Herentals een avond over de ruimtelijke impact van energie.

 

Aan de hand van één inspirerende keynote en in twee panelgesprekken gaan we op zoek naar antwoorden op de vraag waar we de ruimte vinden om aan onze behoefte aan hernieuwbare energie te voldoen. Vechten we tegen windmolens of zoeken we samen naar alternatieve oplossingen? Hebben we misschien nood aan een warmtenet op stadsniveau? En wie gaat dat betalen? Is een energiecoöperatie van en voor inwoners een optie? 

 

Met enkele specialisten van diverse pluimage op het spreekgestoelte belooft het een boeiende en inspirerende avond te worden waarin er ook ruimte is voor inbreng van het publiek.

Waar en wanneer? 

Donderdag 20 februari vanaf 20u in de Sint-Janskerk op de Molekens, Populierenlaan in Herentals.

Vanaf 22u nodigen we iedereen uit voor een afsluitende receptie.

 

De toegang is gratis. Vooraf inschrijven hoeft niet.

EXTRA - RONDLEIDING

IN DE KERK OM 19u

Om 19u is er een rondleiding in de kerk waarvoor men tegen 2025 een herbestemming overweegt.

 

Liggen er, aanknopend bij de historiek van het gebouw, kansen om de kerk een rol te laten spelen in een toekomstig energieverhaal voor de wijk?

Leo Cambré en Paul Van De Vel gidsen jullie door de historiek van de kerk.

Vanaf 20u beloven we jullie verder een boeiende en inspirerende avond met o.a.:
 

JAN CUSTERS

BUUR

De ruimtelijke visie ‘Energielandschap Denderland’ illustreert hoe het energielandschap er tegen 2050 kan uitzien. Met windwinningsgebieden, zonnewegen, … en bedrijventerreinen die fungeren als energiehub. Jan Custers, projectcoördinator bij BUUR, geeft een kijk op deze visie. Meer info.

WOUT BAERT

CAMPINA ENERGIE

Campina Energie cvba brengt mensen uit de Kempen samen rond hernieuwbare energie en rationeel energieverbruik. Wout Baert, voorzitter van Campina Energie, licht toe hoe je burgers kan samenbrengen om te investeren in hernieuwbare energie en energiebesparing. Meer info.

JIM WILLIAME

ECOPOWER

Ecopower is een burgercoöperatie die investeert in hernieuwbare energie. Ecopower levert elektriciteit van eigen, lokale hernieuwbare energie aan coöperanten. Jan Williame is algemeen coördinator van Ecopower. Meer info.

MARCEL SMETS

VOKA LOKAAL KEMPEN WEST

De lokale industrie is verenigd in Voka Lokaal Kempen West waarvan Marcel Smets bestuurslid is. Daarnaast is hij ook algemeen directeur van Drisag. Meer info.

EMIEL CRAUWELS

STAD HERENTALS

In Herentals hebben we de unieke kans om warmte uit de aarde te gebruiken om ons van energie te voorzien. We willen deze mogelijkheden van geothermie dan ook alle kansen bieden. Samen met de partners IOK, VITO en FLUVIUS werkt de stad aan een warmteplan en masterplan geothermie.

ANDRÉ JURRES

CEO VOLT ENERGY

Volt energy heeft als missie om projecten te ontwikkelen in de energiesector, advies te geven aan diverse partijen in binnen- en buitenland en te investeren in belofte volle bedrijven in zowel de duurzame energiesector als daarbuiten. Meer info.

TAHNEE VAN STEENBRUGGE

RUIMTELIJK PLANNER

De energietransitie is een transitie op verschillende vlakken en ook vlak van ruimte. De specifieke kenmerken van hernieuwbare energiesystemen zijn nu eenmaal anders dan ons huidig klassiek fossiel energiesysteem. Dit maakt dat de ruimte-afdruk van energie ook wijzigt maar onze beschikbare ruimte verandert niet. Het integreren van nieuwe energiesystemen in onze omgeving is dan ook een belangrijk vraagstuk voor ruimtelijke planning.

TIM VEKEMANS - MODERATOR

VOORZITTER GECORO EN ARCHITECT/VENNOOT RE-ST

De Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening geeft deskundig advies bij de opmaak van ruimtelijk structuurplannen, ruimtelijke uitvoeringsplannen, verkavelingsaanvragen en strategische projecten. Architect/vennoot van RE-ST en voorzitter van Gecoro in Herentals Tim Vekemans modereert deze avond.

In samenwerking met:

logo-gekoro-.png
stadherentals.png
logo-kampc.png
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now