top of page

Het Bankenplan - Gecoro en de Milieu-adviesraad delen banken uit.

Met het Bankenplan rollen we een net van banken uit over de hele gemeente. Zodat lange afstanden voor mensen slecht ter been vele kleine afstandjes worden en dus weer overbrugbaar.





Maatschappelijke rendement

Met het Bankenplan maken we werk van de banken met het beste maatschappelijke rendement: zitbanken. Zodat er plaats is om te genieten van de stad, het dorp, de natuur, de mensen en dus elkaar. Babbelbanken die zorgen voor basismobiliteit voor senioren en voor rustpunten voor iedereen. Win-win-win. De GeKoro vond de Gecoro én de Herentalse Milieu-adviesraad bereid om mensen te stimuleren om aan hun gevel een uitklapbare bank te bevestigen. Menselijke warmte is immers de beste gevelisolatie. Een zitbank brengt mensen samen. Letterlijk, maar ook figuurlijk. Voor oudere mensen maakt ze vaak het verschil tussen zelfstandig zijn of afhankelijk van anderen. Zitbanken hakken afstanden in stukken, zodat mensen onderweg naar de buurtwinkel of het koffiehuis even op adem kunnen komen.


Een warme oproep voor ‘warme’ mensen

De Herentalse Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening (Gecoro) en de Herentalse Milieuadviesraad maakten centen vrij voor de aankoop van een twintigtal gevelbanken. Die delen we zomaar uit aan wie z'n gevel gastvrij ter beschikking stelt. Behalve enkele praktische bekommernissen is er maar één echte voorwaarde: de gevel moet grenzen aan het openbaar domein. (Voor praktische info: zie www.gevelbank.be)

Elke ‘warme’ mens die aan zijn gevel zo’n nestkastje voor mensen wil, kan ons dat laten weten. Stuur een mail voor 15 december naar gekoroherentals@gmail.com met daarin jouw motivatie, naam, adres en telefoonnummer. Wij nemen dan spoedig contact op.  


Foto's: www.gevelbank.be

235 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page