MANIFEST VOOR  2200

10X10X10

1000  bomen en handvaten!

kapitein.jpg

Ook in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven is de 21ste eeuw er één van grote uitdagingen. Aan de ene kant is er de roep om meer natuur, open ruimte, gezonde lucht en buffering van regenwater. Aan de andere kant is er de behoefte aan meer woongelegenheid, energieproductie en bedrijvigheid. Zijn die twee kanten wel te verzoenen?  En zo ja: hoe?

Er is niemand die een pasklaar antwoord heeft, maar samen weten we meer dan elk apart. Het antwoord zal ook per definitie veelzijdig zijn. Daarom wil de GeKoro (de ietwat geKKe spinoff van de Gecoro) zoveel mogelijk kennis en inzichten samenbrengen om er het beste van te maken.  

Het best mogelijke Herentals, Noorderwijk en Morkhoven …  hoe ziet dat er volgens u uit? In ons 10x10x10-Manifest geven we alvast een stevige voorzet waarmee burgers én politici vandaag nog aan de slag kunnen gaan. Met het vizier op 2200, onze stad dus maar ook het jaartal.  

GA VAN GECORO NAAR GEKORO (EN TERUG) (JE ONTVANGT EEN GIGANTISCH STARTGELD)  

Stel je voor. Je bent een Herentalsenaar en je wil je stad veranderen. Sterker nog, je wil ze verbeteren. Tenslotte ben je geboren als een wakkere burger die de wereld wil verbeteren. Om te beginnen je eigen stad of dorp. Dan zijn onverschillige medemensen wel je grootste nachtmerrie. En omgekeerd:  dan zijn actieve, betrokken medemensen je grootste droom.  Kijk eens aan, dan hebben wij een cadeau voor jou. Want laten er in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven nu net zo’n mensen rondlopen. Mensen met goesting, gedrevenheid en idealen.  En last but not least: hersens in hun hoofd en handen aan hun lijf.

Toen we met de Gecoro enkele initiatieven namen om het thema ‘ruimte’ bij het publiek te brengen, ontdekten we dat we te laat waren. Het publiek was er al mee bezig.  Met frisse zin timmerden ze al aan een Herentals voor de toekomst: een nieuwe buurt met plaats voor jong en oud (Ernest Claesstraat), een sociale turbo voor een oude sociale woonwijk (De Boekerij), de vermenigvuldiging van ruimte door het delen van mobiliteit (Autodeelgroep Herentals), nieuw leven voor oude gebouwen (Chapelle Impérial), enzovoort… 

Wat hen bond? Behalve wat gezond gekke ideeën en veel enthousiasme? Niets! 

Dus voegden we er wat maïzena (en biergist) aan toe.  En zie: de GeKoro was gebakken. Een cadeau met een strik er omheen voor professionele wereldverbeteraars. In moderne managementtaal: ziehier het meeting point van top-down en bottom up. In gewone mensentaal: een doos vol dromen voor wakkere dromenvangers. Mensen zoals jij dus, lieve lezer met je open geest die zo slim is om meteen ook de energie te vangen. Gratis en voor niks. Want burgers die de politiek bedienen (in plaats van andersom), daar wordt een gemeente pas echt rijk van!

LEES HET MANIFEST HIER!

Duizend bommen en granaten!

Kapitein Haddock

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now